ZELENI SOK

Bilo je dosta uspomena na ovaj tjedan. Između mene i mog muža i naših kćeri. Sa mojim roditeljima. I moje sestre.

Prije godinu dana cijela naša obitelj, plus još nekoliko posebnih ljudi, proveli smo tjedan dana zahvalnosti u Meksiku. Bilo je to fantastično vrijeme sunca, zabave i opuštanja.

I hrane i pića, naravno!

Ovaj recept za zeleni sok dobio je inspiraciju iz mog jutarnjeg Meksičkog doručka chilaquilesa (napravljen sa salsa verde, moj omiljeni!), salsa fresca, sve svježe guac moje srce mogao poželjeti, i visoku čašu hladnog zelenog soka.

Poslije doručka, da ćemo naći u sjenci kafić na otvorenom stol, za pjesnike preko kapućino napravio najslađa Meksički barmen na planeti.

Kad bi samo svako jutro moglo da počne ovako!

Ta nedelja u Meksiku je bila prava ludnica!

Odsjeli smo u prekrasnom odmaralištu oko pola sata vožnje južno od Cancuna. Naša cela porodica je tamo – moji roditelji, našu porodicu, i moje dve sestre i njihove porodice. A onda su se pridružili i roditelji mog šogora, njegova dva brata i porodica njihovog brata. Bili smo popriličan broj svako jutro, grupirajući ležajeve pored bazena, a onda svake večeri zahtijevajući stolove zajedno za večeru.

Ovo je bila scena svakog jutra, hodanje od naše sobe do doručka. Pravi kontrast od našeg hladnog i smeđeg gornjeg srednjeg zapada.

Plave, plave i plave. I sunce-toplo i veličanstveno. Jutra su bila spora, ekstra tiha i mirna, kao dugi, topli zagrljaj.

Ne mogu si pomoći. Kada putujem i nađem posebno nezaboravne stvari za jelo i piće, samo moram pokušati da napravim neke od njih kada dođem kući.