The newbie je vodič za krafting *perfect * repić

PRIPREME ČINE SAVRŠENIM
Primjena pravog proizvoda na početku čini cijeli proces lakšim. “Koristite sprej za kosu da dodate kontrolu bez ukrućivanja kose,” kaže frizer i ambasador L'oreal Nick Stenson. Nježno maglu kosu prije nego je povukao natrag stvoriti neku strukturu, i onda završite sa još svjetlo sloj da zaključam ponija na mjestu.

IZABERI MESTO
Mesto gde stavljate ponija zavisi od vibre koju tražite. Osećaš se žestoko? Idi nisko. “Drži sve super slatka … i dodajte dramatičan dio,” kaže Michelle Sultan, kreativni direktor za Imbue Kosu. Hoćeš da idemo, mala? Dodaj visinu. “Generalno, što je veći poni, poskakiviji će izgledati,” kaže Sultan. “Postavite kosu u liniju sa svojim hramovima.”Dugačka kosa koja te opterećuje? Savij vrh ravnim gvožđem za dodatnu aktivnost.

UKROTI SVOJE TREME.
Alat koji vam je potreban mnogo zavisi od vaše teksture. Za lijepu kosu, “koristite cetkicu za glatku završnicu,” savjetuje Sultan. Onda, da to da zavežem sa spiralu držač to neće uloviti, kao Invisibobble Originalni ($5, invisibobbleus.com). Ako imaš kovrdžavu kosu i želim zadržati svoje prirodno teksturu, preskočimo oprati i koristiš prste da lagano povučeš nazad svoju kosu, osiguranje to sa svilenim ili saten gumicu za kosu izbjeći pogazi svoju kosu.

UGLADI KOSU.
Stvaranje najdivnijeg ponija, samo da bi se uocila ogromna kvrga, je najgore. Tajna glatkih niti? Prvo, povuci donju polovinu kose, onda se fokusiraj na gornju polovinu, osiguravajuci da svaka dlaka ostane ravna. Polako i smireno dobija trku. Flyways uništava svoj dan? Pomiješaj staru četkicu za zube sa lakom za kosu, a onda ih lagano operi na mjesto.

SVEŽE ‘ N ‘ FUL FRINGE
Nemoj da ti pljuskovi upropaste izgled. Da borbi greasiness da mogu da ispumpa svoju ‘uraditi, sprej ih sa suhu šampon prije nego prema vratima, savjetuje Stenson.

# UTJEHA JE NAŠA ZAKLETVA #
Ultimate updo ne može biti previše labav ili stegnut-mora biti baš kako treba. Osim toga, previše zategnuti repovi mogu dovesti do lomljenja i razdvajanja krakova. Probaj ovo: “Uštipni kosu na vrh glave i lagano je podigni,” kaže Stenson. Skalp će ti biti zahvalan (i, bonus, dobiješ malo više volumena).

PONI POKAZIVAČI
Za tvoju frizuru.
Strejt

“Magla je texturizing sprej sve gotovo i operi to da stvori hladnoća efekt,” ukazuje Stenson (pokušaj Matrix Ukupno Rezultate Gđice Nered Suv Završava Sprej, $18, ulta.com). Onda, slik kosu i glatko to sa širokim cešalj prije osiguranje sa gumicu za kosu za ozbiljno Ariana Grande vibracije.

Valovito

“Talasi izgledaš sjajno kada nosio u gubitnik, mekši ponija sa hvataljke izostavio smjestiti lice i uši,” kaže da je Sultan. Dodaj lak lak za kosu kao Pacifica veliki valovi meko držanje & lak za kosu (12$, pacificabeauty.com) da odrzis teksturu netaknutom.

CURLY

Osigurati tvoja kosa je kao skakanje i definiran je moguće pokretanjem svoje curl rutinu sa redu, kaže da je Sultan. Namaži kremom kao neuredno punokrvni krem Gel (13$, imbuecurls.com do vlažne kose i krckanja peškirom prije sušenja zraka ili korištenja difuzera.

COILY

Obuci svoj poni visoko i neka spirale zauzmu sredinu pozornice! Sultan preporučuje stavljanje u regenerator na stvarno pojačala prstenove (i izbjegavanje friza). Onda, dodate ulje kao Melanina Haircare Multi-Koristi Čista Ulje Spoj ($18, melaninhaircare.com) do kraja kosu zaključati u navodnjavanjem i shine.