Sve što trebate znati o plavoj svjetlosti i kako se možete zaštititi od štetnih posljedica

Jesi li primijetio da te bole oči nakon dugog Netflix binge sesh ili dana online nastave? Ako je tako, plavo svijetlo, štetno umjetno svjetlo koje se emitira iz električnih uređaja ,možda je krivac. Jesi li zainteresovan da naučiš više? Licencirana dermatolog Dr Lindsey Zubritsky nam je dao sve detalje o nauke plavo svjetlo i kako smo najbolje možete zaštititi od svoje štetnih efekata.

Nauka iza plavog svetla: “plavo svetlo je vidljiva svetlost sa kojom se susrećemo svaki dan. Svetlost dolazi od sunca, ali i od naših elektronskih uređaja. Veštačko plavo svetlo se može naći u našim kompjuterima, laptopima, mobitelima i iPad-ima. Plavo svjetlo uzrokuje štetu i stres na našim ćelijama kože. Kontinuirani izloženost plavo svjetlo može dovesti do ranih znakova starenja, bore, tamna mrlja, i boje.”

Proizvodi koji brane od plave svjetlosti: “važno je uključiti proizvode u našu rutinu skincare koja se posebno brani od plave svjetlosti. Za plave svijetle UV zrake preporučujem kremu za sunčanje (potraži sa željeznim oksidima kao sastojak). Također sam preporučujem da ti unesem druge skincare proizvode kao novi florence od mills Plavo Svjetlo prikupljanje pomoći da zaštitim svoju kožu sa plavo svjetlo dolazi iz moje elektronske uređaje. Sviđa mi se kako postoji nekoliko zaštitnih opcija! Ovaj novi skincare liniju koristi ekstrakt planktona, vegan alge, da pomoći u obrani, protiv vidljivi štetnih efekata umjetnog plavo svjetlo dolazi iz naše elektronske uređaje. Moja omiljena stvar kod kolekciju je da to ne samo da štiti od umjetna plavo svijetlo, ali svaki proizvod također ima svoje sastojke koje koristi naše kože, što će dovesti do još hidratizirana i zdravije kožu barijeru. Moj omiljeni proizvoda iz kolekcije su pažnje toneri serije, epizoda 4 potopio u, nula ohladi šminku postavljanje sprej, i u oblacima lica losion.”

Dodatne preventivne mjere koje možete poduzeti: “preporučujem ograničavanje vremena ekrana kada je moguće i downloadanje plave filter aplikaciju. I pokusaj najbolje da ne koristiš svoje uređaje prije spavanja.”

Želite li da kupujete proizvode koji će vas najbolje zaštititi od štetnih efekata plavog svetla? Ne tražite dalje, jer je nova Firenca od Mils Blue Light Skincare kolekcije sada živa i dostupna za kupovinu Ulta.com

Gore U Oblacima Krema Za Lice:

U oblacima hidratantna krema za lice je lagana krema od gela koja pruža nalet hidratacije i pomaže u odbrani od plave svjetlosti. Ova hidratantna krema pruža 24-satnu hidrataciju, ide dalje, brzo upija i suši se do svileno-glatkog kraja. Kupite je ovdje.

Reflektorska Serija, Epizoda 4: Upij Je.:

Ovaj toner je hidratantna esencija koja smanjuje sebum, vidno poboljšava sjaj kože i pomaže u odbrani od vidljivih štetnih efekata veštačkog plavog svetla. Može se nositi sama ili se koristiti za pripremu kože za ostatak vaše rutine brige o koži (za maksimalne beneficije!). Kupite je ovdje.

Sprej Za Postavljanje Nulte Hladnoće:

Ovaj mora-treba proizvod je hidratni završni sprej koji pomaže da se postavi šminka i odbrani od oštećenja kože izazvanih veštačkim plavim svetlom. Sastojci ovog spreja uključuju ekstrakt thyme leaf, koji balansira, smiruje i hidrira kožu. Kupite je ovdje.