Sve što trebaš znati o Claire Rosenkranz

Zamislite ovo: listate kroz svoj FYP kada čujete taj upečatljiv zvuk: “Pleši sa mnom u mom dvorištu, momče …”Priznajte, ne možete a da ne pjevate zajedno…a ti nisi sam! Nakon trenda na Tik Tok-u,” Backyard Boy ” je do oktobra 2020.prikupio gotovo 40 miliona Spotify potoka. Ali ko je glas iza ove zabave, vedar bop? Niko drugi do 18-godišnja Claire Rosinkranz, talentovana pjevačica koja je od virusne senzacije prešla na zvijezdu u usponu—i već cementira svoje mjesto u centru pažnje.

Claire je upravo započela svoju turneju u februaru, ali muzika je bila dio njenog života mnogo prije toga. Tokom Claireinog djetinjstva u Kaliforniji, njen otac je pisao pjesme za TV emisije i džinglove za reklame, a ponekad bi mu pomagala s tim melodijama i tekstovima. Uskoro, on bi učinio isto za nju, kao što je duo napisao, snimio i producirao Clairein debitantski EP, BeVerly Hills BoYfRiEnd, zajedno u njihovom matičnom studiju. “Rad sa tatom je zaista lijep jer možemo biti super transparentni i on je uvijek u stanju da uhvati viziju koju imam za svoje pjesme”, podijelila je u intervjuu.

Claire crpi iz različitih uticaja za svoju muziku, koju opisuje kao “alternativni-blues-pop.”Ona naziva Frank Ocean, Jack Johnson I The Beatles kao neke faves, ali ne može se poreći da je Claire Rosinkranz pjesma ima svoj jedinstveni zvuk—i super-relatable lyrics. Pisanje pjesama je Clairein omiljeni dio cijelog kreativnog procesa-kaže da piše gotovo svaki dan. I dok voli promjenu perspektive, često piše i o vlastitim iskustvima i emocijama, nazivajući svoje pjesme “ličnim dnevnikom.”Od prijateljstva do zaljubljivanja u porodicu do *svih* osjećaja uopšte, Claire ove teme snima na introspektivan, autentičan način koji odjekuje kod toliko slušalaca.

Što je sljedeće za Claire? 2021.za nju je bila ogromna godina, izdavanjem njenog EP-a “6 od milijardu”, i njene pjesme “ne propustite me”, koja se čak pojavila i na soundtracku BookTok-hit-turn-rom-com the Hating Game. Izgleda da se ova godina već oblikuje da bude još veća! Claire je nedavno ispustila svoj najnoviji singl,” i h8 da se i dalje osećam loše za u. ” ona takođe nastupa širom Sjeverne Amerike na svojoj turneji cijelo proljeće. I ofc, srećom za nas, ona *uvek* radi na novoj muzici, čak i zadirkuje neke isječke na svojim računima na društvenim medijima. Jedva čekamo da vidimo šta još čeka ova pop princeza! U međuvremenu pogledajte njenu novu pjesmu rn: