SOFA SA SOKOM.

MOJA PRVA ČINIJA JUHE OD LEĆE.
Moram priznati da mi je trebalo nekoliko gundjala od sestre da narucim svoju prvu zdjelu juhe od Lece. To je bilo prije deset godina, kada je naša obitelj bila kod Cheryl u Kairu, Egipat.

Istraživali smo jedan dan i stali na ručak u jednom od Cheryl omiljenih uličnih kafića, gdje me je stalno pozivala da naručim supu od leće. Nije htjela odustati, rekla je da je popila puno zdjela i mislila je da će mi se svidjeti. Ali, iskreno, mislio sam da to zvuči malo bljutavo i boooring.)

Konačno sam se predao i naručio zdjelu.

Bio sam tako iznenađen! Juha je bila izuzetno ukusna, lijepo izbalansirana sa zemljanim, začinskim ukusom. A cijedenje svježeg limuna na vrhu je bilo svijetlo i tanano, savršen kontrast.

Bio sam navučen. Plus izuzetno zahvalna što moja sestra nije odustala od mene!

Nakon što smo se vratili kući, nije ti trebalo dugo da smislim svoje sopstvene Začinjeno Supu recept. Sa tim ukusa Egipta još uvijek svježe u sjećanju, ovo lako supu recept pretvorio u sjajnu način da oslobode sjajan ručak iz da sunny ulici-strani kafiću.

* Ako želiš vidjeti više od naših dana istražujući u Kairu, svitak prošlosti recept!

EGIPATSKO ISKUSTVO JUHE
Dio moje oklijevanje sa naredio supu u Egiptu je to sve što sam reeeeeeally hteo je nešto od toga da je teška muka savurmu, rez svježe iz vruće rotirajući pljuvačka.

Ali Šeril me je ubedila da naručim oboje. Moja sestra je tako pametna.