Skincare 101: koliko je previše kad je u pitanju tvoja dnevna rutina?

Prvo, kincare je tako osobno. Najvažnije je izabrati proizvode koji najbolje rade za vas i vašu kožu. Ako si profesionalac ili ne znaš odakle da počneš, tu smo da pomognemo. Nastavi da citas za savete za skinkare i Savet!

Neki od najvažnijih dijelova Lake rutine skincare-a su pranje lica, hidratantna krema i SPF. Kada nađete osnove koje vam najbolje odgovaraju, mnogo je lakše početi sa osnovama.

Jedna stvar koju bi lako mogla da uradiš je da skineš ljagu. Prema intervju sa Dr Aanand Geria u linija zdravlja, “nad-exfoliating je jedan od najvećih greške” i treba napraviti samo “jedan do dva puta nedjeljno.”Ako tvoja koža je osjetljiva ili crven, možda smanjiti na koliko si eksfolijacija ili naći više nježan proizvod.

Definitivno je teško ne kupiti svaki proizvod koji vidiš da tvoj omiljeni prigušivač ima. Zato je tako važno naći ljude online sa sličnim tipovima kože da vide koje vrste proizvoda koriste. Možete dobiti neke ideje od njih o tome šta bi moglo raditi za vas, ali vaša koža je tvoja koža, ne njihova. Nađi proizvode za koje znaš da rade za tebe i drži se njih.

Tako je lako početi preplaviti svoju kožu proizvodima. Dakle, ako želite početi dodavati više stvari, preporučujemo dodavanje jedan po jedan tako da vaša koža ima vremena da se navikne na to. Tako ćete tačno znati koji proizvodi izazivaju više iritacije.

Još jedna stvar koja bi mogla dodati puno proizvoda u tvoju rutinu je pakiranje brendova. Tko nije otišao u trgovinu i htio nešto samo zato što je izgledalo slatko i estetično? Iako može biti zabavno imati slatke proizvode, nije zabavno kada ti daju bijeg. Umjesto toga, možda kupiti slatke modne dodatke da idu zajedno sa svojim proizvodima. Na primjer, Gua Sha, sa travom za kosu, žad-roller, ili možda čak i frižider za skidanje!

Na kraju, zapamti da ničija koža nije savršena. Breaks, iritacija, kvrge, bubuljice, i crvenilo su (u mjeri) normalni i ponekad neotkriveni. Najbolje što možeš napraviti je da upoznaš svoju kožu tako da ako koristiš novi proizvod, da si mogao da prepozna šta je normalno i šta je možda bila uzrokovana tako divna životinja otisak masku.