Naš najnoviji Bestie Book Club pick je opuštena ljubavna priča za koju nisi znao da ti treba

Ako ste novi ovdje, zdravo i dobrodošli! Evo kako ovo funkcioniše: svakog meseca čitamo, raspravljamo i opsedamo novu knjigu. A ako već niste, svakako nas pratite na Twitteru i Instagram-u, gdje ćete moći pronaći ažuriranja kluba najboljih knjiga, posebna takmičenja, nagradne igre i još mnogo toga.

Evo brze liste svega što ćete naći u ovom postu (i šire)…

Ako već sanjate o dugim, lijenim danima ljeta, imamo *knjigu za vas. Naša najnovija bestie Book Club pick je Float Kate Marchant, i to je naš najnoviji ya romantiku opsesija.

Smješten u slikovnom savršenom obalnom gradu Holden, Florida, Float nije samo još jedno čitanje na plaži. Ovo Wattpad phenom(uskoro biti veliki film!) je veliki štivo za svakoga u potrazi za low-ključ, page-turning romantiku. Od urnebesnih prijateljstava do likova dostojnih drobljenja, Float je vjetrovita knjiga koja prati Aljasku Waverly Lyons bez ribe kada se nađe na nekim neočekivanim, ali sunčanim obalama.

Waverly Lyons nije osoba za plažu. Nakon 17 godina odrastanja na Aljasci i ljetovanja na arktičkim ekspedicijama, prilično joj je ugodno na hladnoći. U stvari, čak više voli smrznute godine od sunca—odnosno prije nego što se mjesec dana zaglavi na Floridi s tetkom koju jedva poznaje, zahvaljujući razvodu roditelja. Waverly je odlučan da ima novi početak na Floridi, ali čini se da je jedna mala tajna zadržava: ne zna plivati.

Dok se smješta u svoj novi život, Waverly se nađe s ljetnim poslom, potpuno novim drugarima i *majorom* zaljubljenim u Blakea, super slatkog susjeda koji je slučajno spasilac. Kada Blake nudi naučiti Waverly kako da pliva, čini previše dobro da bi bilo istinito. Sve u Waverlyjevom životu napokon dolazi na svoje mjesto-sve dok se ne sjeti da je njeno vrijeme na Floridi privremeno…

Krajem ljeta Waverly se suočava s izborom: hoće li pronaći način da se zadrži za nevjerovatan novi život koji je stvorila—ili će se morati oprostiti od mjesta na kojem *konačno* osjeća da pripada?