KOLAČI S ČOKOLADOM I KOLAČIMA.

Jedna od najboljih stvari u vezi putovanja u new mesta je iskustva sa svojim novim da nam hranu. Za mene, ovo se može dogoditi lokalno koliko i globalno. Jela me stalno iznenađuju i oduševljavaju ovdje u Minnesoti.

Ovaj recept za kolačiće od čokolade dolazi iz vremena kada smo putovali preko pola svijeta da posjetimo obitelj moje sestre Cheryl u Kairu. Zvali su Egiptu “kući” za nekoliko godina, i to je putovanje života da ostanem sa njima tamo i obilazak drevni mjesta mislili smo da nikad, nikad ne vidim.

I dok smo uživali mnogo ukusnog jela koja ja i dalje mislim o (Ooohhhh, ulica kafića sa mirisni žiro meso okreće na vertikalnoj rotisseries!Nisam mogao da nađem desert sa čokoladom koji me je zadovoljio ili da me podseća na dom?). Biti tamo dvije sedmice, to je definitivno bio problem!

Srećom, moj zet Dave je pravio kolače.

Zaljubili smo se u njegove kolačiće, u obliku strijela i zvijezda. Počeo sam ih pravili u srce oblika nakon što smo se vratili iz Egipta, i čini ih svake godine otkako, uvijek je tu Dan Zaljubljenih. Kolači uvijek donose uspomene. Zato što je to super stvar kod putovanja, sjećanja koja donosimo kući.

Davno prije nego što smo razmišljali o rezervaciji letova za posjet Cheryl i Dave i njihova djeca, Cheryl mi je pričala o ovim prekrasnim kolačima od kruha s kruhom koji Dave pravi.

I nakon boravka kod njih, potpuno cijenim zadovoljstvo koje nalazi u njima. Siguran sam da su se osećali kao mali kućni zalogaji u tom gradu sa 20 miliona ljudi!) na drugoj strani svijeta.

Jesi li probala još jedan recept za čokoladne kolačiće koji volimo, ove velike kao-tvoje-glave čokoladne kolačiće? Fantastični su!

Oh, bilo je puno čokoladnih keksa i slatkiša za pronaći. Kao i Borio, Egipat odgovara našem Oreo. Ali oni jednostavno nisu bili isti.

Bilo mi je zabavno na našoj šoping da Carrefour, veliki i veoma moderna prodavnice sa sjedištem u Francuskoj, slična našoj lokalne trgovine. Mi kupila tu prije izlaska na ekskurzija preko Sinai Poluotok, da provedem Božić u mali komad raja na obalama Crveno More.

Predjelo je bilo puno poznatih predmeta u nepoznatim paketima, baš kao Borio. Bilo je još nepoznatih predmeta. Nisam mogao skenirati police u dućanu dovoljno brzo.

Iz male banane najbolje krastavaca sam ikada jeo, da velika bačve od sveže začini i kutije nehlađeni mleka (navodno popularan u mnogim dijelovima svijeta, ali nekako šokantne za našu NAS Zapada mliječni-zemlja misli), da je to bila strana hranu ljubavnik je zadovoljstvo.