KOLAČI OD BOROVNICE SA MRVICAMA

MOJ OMILJENI RECEPT ZA MUFFINE S BOROVNICAMA
Nemam više recepata za kolače od borovnice. To je to, narode. Recept na kojem sam odrastao.

Moj dragi baka Renelt je recept za kolače od borovnice sa mrvicama.

Ove kolačiće su tender i vlažno, i super ukusno sa svježim ljeto borovnice okruženo širom. I, kao da to nije bilo dovoljno, tu je hrskava, masna, šećerna mrvica na vrhu pobjedu za ove kolačiće.

Prijatelji i porodica su me pitali za ovaj recept iznova i iznova, i sa vrlo dobrim razlogom.

Uživajte!

Moja baka mi je izuzetno posebna žena. Ona je uvijek naporno radila i igrala još teže (samo pokušajte da nadživite ovu ženu u kartama, kockicama, ili klikerima!). I siguran sam da je mnogo mojih domaćih načina su prešli direktno od nje, moja mama, za mene.

Našla sam ovu sliku bake u igri i morala sam da je podelim.

Kada sam prvi put naišao na ovu staru sliku, prošao sam pored nje, tražeći još jednu koju sam imao na umu. Onda mi je nešto zakeralo da mu se vratim.…

Naravno!

Kauboj Baka je prisan sa dosadan iznenađujuće ne liči na isti onaj naše djevojke sjedila pored na putu u Black Hills.

Ovaj recept za kolače od borovnice sa mrvicama nije samo nevjerovatno ukusan, nego ima i posebno mjesto u mom srcu. Nikad se ne umorim od pečenja nove ture. I ja volim kako cijeli proces me podsjeća Baka svaki put kad izvadim recept.

Nikad nisam imao bolje borovnice od onih koje odaberemo svakog srpnja i kolovoza. Bobice su slatke, kisele i savrseno cvrste.

I kao bonus, branje borovnica čini super zabavan dan putovanje!

MOŽEŠ LI NAPRAVITI MUFFINE OD BOROVNICE SA SMRZNUTIM BOROVNICAMA?
Svako ljeto, nakon što biramo borovnice, pravimo muffine od borovnice. Dobrota samo ubranih bobica je neporeciva.

Ali uvijek se pobrinem da izaberem dovoljno borovnice da smrzne, da bi osigurali nekoliko doze Baka je kolace iznad predstojeće mjeseci.

Da, ovaj recept dobro radi sa smrznutim borovnicama! Jednostavno presavij smrznute bobice u tijesto za muffine, kao što bi i svježe bobice.