Kako se Rock izjava opisuje ove sezone

Ima toliko načina da se napravi manikir iz snova, od uredjivanja vlastitih dizajna sa Poljakom do odlaska u salon sa napojnicama ili akrilikima. Ali koji je pravi za tebe?

“Uzmite u obzir svoj način života,” savjetuje Darlene Sritapan, menadžer za obrazovanje OPI-ja i sposobnost. Igraš li odbojku? Ideš na tečaj lončarstva? Nosiš leće? Način na koji koristiš svoje ruke na reg će diktirati koji manikir radi za tebe.

Ti ćeš takođe želim da faktor u održavanje (misli dugo i naporno da li si u redu sa provela sam dva sata u salonu svakih par nedelja) kao i koštati (TikTok-inspirisala manikir = mnogo dadilja dolara). Da bismo shvatili koji manikir odgovara tvom izgledu i načinu života, pitali smo stručnjake da ti donesu činjenice.

Poljski

To je lak za nokte.

Svi znamo i volimo ovu vjernu go-to. “Savršeno je za DIYer koji često želi mijenjati svoju boju,” kaže Sritapan. Također je sjajno ako puno radiš sa rukama, jer je jeftino i lako se primjenjuje.

Protiv: obični poljski čipovi lako. Dakle, dok može trajati do sedam dana, to obično…odluči se za dugu formulu da je razvučeš na 10 dana.

Cijena: oko 20 $u salonu za manikir (8 do 15 $za bocu koju možeš koristiti iznova i iznova).

Gel

Šta je to: gel laštiti se za vaš nokat mnogo jači od običnog poljskog. “UV ili LED lampa se koristi za liječenje i sušenje”, kaže poznata umjetnica noktiju Julie K.

Za:” Gel je solidan izbor, jer traje oko dvije sedmice, ” naglašava Julie K. Također se odmah suši, tako da možete izaći bez brige za mrlje.

Pod iskušenjem da ga skinete za vreme dosadnog časa? Nemoj. ” ako oguliš lak, sa njim će ukloniti slojeve eksera. Onda, kada odeš da ukloni gel, to će držati oštećen ekser i gulimo brže to je kao zloglasni krug,” dionice Julie K. Uklanjanje je najbolje rade profesionalci.

Cena: oko 30 dolara u salonu za manikuru.

Gel za skulpture

Ovo je mnogo napredniji gel. Verovatno ste videli video spotove na Tiktoku umetnika za nokte koji prave duge ekstenzije sa formom ili plastičnim vrhom.

Gel za skulpturu može da ti da tone dužine i snage na noktima. “Takođe možeš uzeti ih retusirana [aka pun] dodavanjem više gela na bazi vašeg ekser nego uklanjanje ih svaki put i počevši od nule,” kaže Julie K. Ova tehnika je također dobro za nokte umjetnost.

Ova formula nije porozna, tako da ne može biti natopljena acetonom. Pravilno uklanjanje profesionalaca je ključ za sprječavanje oštećenja noktiju.

Cena: oko 50 dolara u salonu za manikuru.

Dip powder

Šta je Ovo mani stvoren sa polimera i slojevi smole da izgraditi kao umočiš jedno ekser u lonac obojeni prah. “On se vezuje za prirodni ekser na jači način od gela ili Poljaka,” kaže Julie K.

To je veoma dugotrajno, pa je super Ako želiš da ti izrastu nokti i da isti izgled imaš oko tri nedelje.

Protiv: prah za umake nije dobar za umetnost, pa ćete morati da zadržite nokte čvrstu boju.

Cijena: oko 35 dolara u salonu za manikuru.

Akrilno

Što je to: slično umaku praha, ova tehnika zahtijeva monomer i akrilni prah, objašnjava pedagogiju Totty. Kad se jednom primjeni, liječi i stvrdnjava se. Onda, samo ga osvježiti popunjavajući rast u bazi noktiju bazu svake druge sedmice.

Akrilni nokti su vam super snažni, a možete dodati gel ili Običan poliranje preko vrha da bi stvorili zabavnu umjetnost.

Protiv: Kada počneš da se umjetne, nekako si počinio dok ne želim da vremena da ih ukloniti. Osim toga, malo su skupi.

Cijena: oko $ 45 u salonu za novi set, 30 $ za punjenje.

Pritisnite nokte.

To su lažni nokti koje možeš doslovno zalijepiti nad svojim prirodnim ekserom. Nema potrebe za mrljama, mrljama i umjetničkim sposobnostima.

“Za” – “umjetni nokti su odlični, ako nisi u izvršenju da nešto više trajnog kao osoba za imitaciju” ili “baruta”, piše Komade. “One se mogu nositi samo dan ili do tjedan dana.”I pristupačne su!

Protiv: Jer pres-kitama ne prilagodljiv da nokte kao druge metode, odgovara može biti problem. “Svatko ima drugačiji arch na njihove nokte,” otkriva Julie K., Ako umjetni nokat je previše stan ili previše zakrivljeni, može lako da eksplodira. Pronaći najbolji brend za tebe može da bude neka greška.

Cena: 10 do 20 dolara za set.

_alati

Šta je to: ovi preuređeni nokti su kao pritiskanja, ali su više modri za tvoj nokat. Često se prave lakom za nokte i drže se za nokte kao celofan.

Lako je prilagoditi veličinu, jer se savijaju za vaš ekser, možete samo da odložite višak.

Protiv: može potrajati nekoliko pokušava da ih poređam da zanoktice da uzmem čist pogled. Praksa zaista čini savršenim!

Cijena: oko 15 do 25 dolara za list pruga.