Kako pobijediti vrućinu na tvom ljetnom trčanju

Ljeto je naš *miljenica* kada je u pitanju stvari kao razbijanje tvoj jean šorc, skok u bazen, ili će dobiti sladoled sa tvojim odred ali ako živiš negdje to je stvarno vruće ljeto, pomisao da idem trčati može zvučati kao mučenje. Suprotstavljanje vlažnosti će se na kraju prilagoditi tvom tijelu na vrijeme koje će se brže isplatiti kada se temperatura ohladi na jesen. Letnje milja dalje možda zvuči kao malo dosadan, ali imamo neke savjete za batine topline i uzimajuci u *zapravo* dobra vodim ovog ljeta.

Znoj-vekna Odjeća

Vjerujte nam, crna pamučna majica nije vrh koji želite kad naiđete na staze. Kad počneš da se znojiš, pamuk zalijepi za tebe da se osjećaš pomakao i samo #neprijatno. Vlagu-wicking topića i čarape su napravljeni od poliester držati znoja na gornji sloj odjeću i ne zaglavila na tvom telu, što ih čini savršeno za toplo temps.

Trči ranije.

Trči popodne kad je temperatura su najviše će dovesti do trening to izgleda super iscrpljujuće i može dovesti do opasnosti kao vrućine. To dobijemo—niko *stvarno* želim je da ustajem u 5 SAM trčati, ali jutarnjim satima ponudu najbolji odmor od jaka svjetlost. Alarm za nešto vremena između 5 i 9 sati i započeti dan sa kilometra ili dva u hladnjak temperature. Poslije se možeš vratiti u krevet, obećavamo.

Hidratacija

Sigurni smo da ste čuli iznova i iznova, o važnosti navodnjavanjem, ali to je jedna od najvažnijih stvari koje bi trebalo da radiš svaki dan. Trebali bi piti vodu, prije i poslije tvoje trčati, i ako tvoj trči je ekstra-dugo pokušaj da ni donose vodu sa tobom ili plan tvom putu uz negdje sa fontani. Treba li ti hidratacija? Čuvamo ti leđa.

Kloni se puteva.

Asfalt i beton apsorbiraju toplinu i ozračuju je natrag na vas. Staze za bicikle ili staze za trčanje su odličan početak, a pravi blatnjavi putevi kroz šumu su najbolji od svih. Takođe možeš da napraviš svoju nijansu tako što ćeš nositi bejzbol kapu ili neki drugi šešir. (Volimo ovaj repić sa bloga!)

Obnovite elektrolite

Znoj je prilično neizbježan tijekom ljeta i to je način na koji nas tijelo hladi—ali mikronutrijeni poput elektrolita su izgubljeni kad se znojiš. Nakon trčanja zgrabe bocu Gatorade ili još sportsko piće uz vašu uobičajenu vodu da napune razina tekućina i elektrolita.

Pokret naporom ne ritmom

Biti pregrub i pokušati dobiti osobni rekord u trčanju možda nije najbolji cilj za ljeto. Ostani u skladu sa svojim tijelom i trci za količinu vremena možeš da držiš napor želiš da je stavimo. Ako je taj napor lagan ili umjeren svaki dan, to je u redu! Samo izaći van na laganu vožnju je dostignuće za sebe. Ako si preumoran ili vruć, prestani. Tvoje zdravlje je najvažniji faktor tvog treninga. Tačka.

Opcije unutrašnjeg treninga

Ponekad je prevruće za trčanje. Ako meteorološke službe pitanja toplotni nadzorom, možeš dobiti tvoj kardio na traci ili iskoristiti ovu priliku da pređem-voz sa plivam, ili neke osnovne vježbe. Ili još bolje, vruć dan bi mogao biti tvoj znak da se odmoriš i probaš jogu.

Sretno trčanje!