Dodajte ove 30-dnevne mentalne izazove svojoj jutarnjoj rutini.

Svima bi nam koristilo malo više mentaliteta u našim životima. Ali ponekad se čini nemogućim napraviti pravu promjenu bez posvećivanja tonu vremena i truda. To je mjesto gdje trideset dana izazova dolaze u. Raskidanjem načina na koji možeš utjecati na svoju mentalnost u svakodnevne aktivnosti, izazovi čine velike promjene prihvatljivijim. Ovdje je šest izazova da se doda vašoj jutarnjoj rutini, od meditacije i žvrljanja do šireći dobrotu gdje god da odete.

Ako želiš raditi na tome…

Meditacija

Meditirao je odličan način da započnete dan. Zatvaranje očiju i duboki udisaji vam mogu pomoći da se fokusirate na ono što je važno, i provjerite sa sobom o tome kako se osjećate. Ovaj trideset dana meditacijski izazov od uživo jak ostavlja meditaciju proces do vas. Jedino što treba da uradiš je da povećaš koliko dugo meditiraš na pet minuta svaka dva tjedna. Do kraja meseca, ti ćeš biti u naviku meditirao svaki dan za petnaest minuta i osećaj je mnogo više centrirana.

Self-Care

Sviđa mi se ideja samo-njege, ali ne znam odakle da počnem? Ovo trideset dana izazov self-care od Miss mentalni dodjeljuje vam aktivnosti vjerojatno već rade. Od slušam tvoja omiljena audio-zapise da pišem pismo za tvoje budućnosti, ti samo-briga zadatke će ti pomoći da se normalizuje odvojili vremena za tvoj dan u prema sebi. Ako postoji jedan koji ne osjećate do, možete uvijek ga zamijeniti za ponavljanje drugog dana zadatak da ostane na rasporedu.

Samopouzdanje

Ne mora biti teško izgraditi nivo samopouzdanja. Prati trideset dana povjerenje izazov od Mozak, Pica, i Posao, i bićeš iznenađen koliko bolje osećaš o sebi na kraju mjeseca. Uz lagane naloge za dnevnik i pozive na samo-negu, ovaj izazov je zagarantiran pojačivač povjerenja koji ne moraš naglašavati. Notice the typo on day five-it should say”I feel happy when_.”

Zahvalnost.

Dan zahvalnosti nije jedini dan koji možeš zahvaliti. U stvari, vježbaju zahvalnost sve godine, koliko mogu da ti pomognem da se koncentrišeš na dobre stvari u svom životu, kao obitelj, prijatelje, i prilike koje samo ti možeš. Čak i kad se osjećaš loše, izražavanje zahvalnosti je mali način da se napravi velika promjena u tvom raspoloženju. Brzo ćete shvatiti da uvijek postoji nešto za što možete biti zahvalni.

Kreativnost

Radujte se! Ispostavilo se da je radio na dnevnoj likovnog mogu da ti pomognem smiri svoje brige i poboljšati svoje kreativne vještine u isto vrijeme. Stvorio je Sara Zorel, trideset dana doodle izazov dozvoljava početnike i profesionalci slični da saviješ svoje crtež mišiće. Dok švrljaš, pokušaj da ne misliš ni na šta osim na skici na stranici. Razmislite o praćenju vašeg napretka stvaranjem Instagram gdje možete dijeliti svoje kreacije s drugima.

Dobrota

Mindfulness je često vidio nešto kao ti poboljšati svoje mentalno zdravlje, ali možeš koristiti da bi imali pozitivan efekat na druge. Pokušajte sa trideset dana ljubaznosti kao što je ovaj iz Grejs, rasti, & Edifi. Sa akcijama mali kao drži vrata za stranac ili uključen koliko volontira u lokalne banke hrane, nema nešto za svakoga izgleda da imaju više dobrotu u njihovim dana u dan život.

Ne budite prestrogi prema sebi ako propustite nekoliko dana dok pokušavate izazov. Važno je da postavite svoj cilj na početku i pokusaj najbolje da se nađemo to. Na kraju dana, niko nije savršen-zato se i izazivamo da odrastemo. Svaka aktivnost koju završite je korak prema postajanju pažljiviji nego što ste bili jučer.