COWBOY GRAH.

COWBOY GRAH.
Ponekad je sve što tanjuru potrebno zabavno ime da bi djeca pokušala. Takav je slučaj sa ovim receptom za kauboje.…

“Pasulj.”

“Bljak!”

To je bio uobičajen odgovor naše najstarije kćerke kad je bila mlada, kad god je bio poslužen grah. Nije bilo bitno koliko slanine, mljevene govedine ili smeđeg šećera je dodano. Hatti ih ne bi probala. Kraj priče.

Ali onda, nekoliko dana nakon Hatti završio trećem razredu, nasa porodica je uzeo putovanje na zapad. Do prelepog Kasterovog državnog parka i crnih brda Južne Dakote. Ovde je Hatti pala na ukusno pečeno jelo koje naša porodica sada nežno naziva kaubojskim pasuljem.

ZAŠTO NAŠA PORODICA VOLI OVAJ RECEPT ZA PASULJ?
Naše prvo obiteljsko putovanje na jugozapadni dio Južne Dakote bilo je puno nostalgije za mene. Posjećivala sam to područje mnogo puta dok smo sestre i ja odrastale. Na skoro svakom koraku, ja bih se smijao dok sam gledao naše kćerke kako uživaju u ovom posebnom mjestu, baš kao što sam i ja uživao.

Probali smo nešto novo na ovom putovanju, nešto što nisam radio kad sam bio mlad. Išli smo na večeru.

Verovatno ne bi ni pogledao u osim moja sestra je obitelj imala otišli na jednu godinu prije, i njihove porodice stvarno sviđa. Pa sam nas upisao. Četveročlana obitelj za večeru u Blue Bell Lodgu.

Bila je prava poslastica. Tamo su ljudi svih uzrasta, samo trazim malo zabave, malo divljine zaskoce, i naravno, dobre ol’ chuckwagon obrok u predivno mjesto. Ovo te nije razočaralo. Hrana je bila ukusna i obilna. I live country i bluegrass stavili instant tap u nogu.

Ali mislim da je najbolja stvar koja je došla iz ovaj mali sastanak je to Hatti pokušao grah za prvi put. Bio sam zbunjen kada sam video pasulj na njenom tanjiru, i pitao je da li će dati pasulj svom ocu.

Odgovorila je: “ne, moje su. Rekli su mi da su to Kauboji. Htio sam ih probati.”

To je sve što je trebalo. Zabavno ime!

A bandana i kaubojski šešir koji je nosila vjerojatno su pomogli.