3 načina za uređivanje fotografija za simpatičan Insta feed

Budimo realni: nakon fotografisanja dolazi prava zabava. Uređivanje slika je odličan način za prebacivanje stvari na feed i prikazati svoj artsy estetski. Sakupili smo tri zabavne načine na koje možete urediti svoj sljedeći Insta post. Čitajte za sve inspo…

Historija

FYI: Retro je potpuno u. Ovaj Instaedit će se uklopiti sa filmskim fotografijama koje stalno vidite na svom feedu! Prvi korak je obrezivanje svega što ne želite na svojoj fotografiji *napolje*. Zatim želite smanjiti izlaganje za oko 2,5. Smanjite kontrast za 1,a zasićenost za 1. Povećajte zrno za 3 i okrenite vinjetu na 5.5. Zatim dodajte svoj filter. Koristili smo DOG2 na Dylanovoj fotografiji, ali A4 i M3 takođe daju vintage vibracije.

Šareno Uređivanje

Pop boje može ići dug put. Ova izmjena je savršena ako želite pokrenuti temu u boji na svom Insta-u baš kao i x.ključ za ovu izmjenu je *ozbiljno* Pojačajte svoje vrhunce i sjene, bilo gdje od +5 ili +6. Zatim upotrijebite alat split-tone za dodavanje neke boje i vašim naglascima i sjenama. Mislimo da korišćenje kontrastnih boja čini stvari još više (koristili smo plavu i narandžastu).

Doodle Edit

Dodavanje malo dodatne umetnosti na već veliku fotografiju može biti zabavan način da pokažete više svoje A+ ličnosti na Insta. Koristili smo markup za crtanje funky linija i oblika na vrhu Dylanove fotografije. Ostale cool stvari za crtanje: obrisi, geometrijski oblici, emojiji i riječi!